Ramoto
 

Tehnoloģiju apskats.

Ievada vietā.

       Šīs nodaļas mērķis - iepazīstināt interesentus ar tehnoloģijām un atsevišķiem paņēmieniem, knifiem, kurus ne vienmēr viegli un ātri (ja vispār) būtu iespējams atrast populārajā literatūrā par dzinēju remontu un dažādu metālu metināšanu un apstrādi. Lai raktos speciālajā literatūrā, it īpaši svešvalodās, būtu jāpatērē daudz laika un tam nepieciešamas labas tehniskās valodas zināšanas. Šai nodaļā padomi būs vairāk praktiski nekā teorētiski.

       Tā nu ir gadījies, ka 43 gadus esmu nodarbojies ar seno spēkratu restaurāciju, apguvis dažādas, arī sen aizmirstas tehnoloģijas un rūpīgi studējis no pieejamiem avotiem angļu valodā jaunas tehnoloģijas un materiālus. Apmeklēti dzinēju galvu remonta kursi Lielbritānijā, dažādas izstādes un darbnīcas visās pasaules malās no Jaunzēlandes un Austrālijas līdz ASV, pieredze smelta  Lielbritānijā, Vācijā  u.c.

        Iesākumā gribētos pakavēties pie pašas elementārākās materiālu mācības un metāla daļu sagatavošanas prasībām, kas jāievēro, ja šīs daļas jāmetina vai jāiztaisno un jāapstrādā tā, lai tās varētu atkal izmantot spēkratos.

  

«Uz augšu